En het is weer bijna tijd om te gaan skiën

A visitor to Capilano Park bundles up against the cold as the Lions Gate Mountain is seen through the clouds in North Vancouver, British Columbia November 20, 2010. The normally wet and rainy Canadian west coast city received its first and rare snow of the season overnight. REUTERS/Andy Clark (CANADA - Tags: SOCIETY ENVIRONMENT TRAVEL) REUTERS

Een bezoeker beschermt zichzelf tegen de koude wind in Capilano Park, een natuurpark in het westen van Canada. Op de achtergrond zijn de contouren van de Grouse Mountain, een ruim 1.200 meter hoge berg, zichtbaar. Terwijl het aan de Canadese westkust doorgaans vooral veel regent, vielen er zaterdag de eerste sneeuwvlokken.

En dat is goed voor de economie. De Grouse Mountain is namelijk een van de bekendste skigebieden in Noord Vancouver. Maar ook in de zomer is de berg een trekpleister, want dan is het een goede plek om grizzlyberen te spotten.

De Grouse Mountain is te zien vanuit het Capliano Park. Het natuurpark is een van de populairste attracties van British Columbia, de meest westelijke provincie van Canda.