Burgemeester: ‘sla ze maar verrot’

„Geweldig dat mensen dat doen” en ,,sla ze maar verrot”, aldus de burgemeester van Zaltbommel in reactie op een winkelier die overvallers verjoeg.

Dat meldden de GPD-bladen vanochtend. Burgemeester Albert van den Bosch van Zaltbommel is enthousiast over de actie van de eigenaar van het Blokkerfiliaal, die vrijdagavond overvallers met een karatetrap verjoeg.

,,We blijven het maar nemen. Dat helpt ons niet. Sla ze maar verrot. Ik vind dat mensen het recht hebben van zich af te slaan en te schoppen”, aldus Van den Bosch.

De VVD-burgemeester vindt dat zelfverdediging goed is, zolang burgers hun eigen veiligheid in de gaten houden. Van den Bosch heeft zelf een hockeystick thuis staan op een strategische plek, die hij zal gebruiken wanneer nodig, meldt Elsevier.

Minister Opstelten (VVD) van Veiligheid gaf in de Volkskrant van afgelopen weekend te kennen dat een burger bij wie wordt ingebroken wat hem betreft ‘vrij ver’ mag gaan. ‘De crux is dat je niet even natrapt’. Maar hij zegt er ‘geen bezwaar’ tegen te hebben ‘als je een klap uitdeelt aan iemand die je hele hebben en houwen vernielt’. NRC-redacteur Folkert Jensma bespreekt dit ‘oprekken van het noodweer’ op de Recht en Bestuur Blog.

    • Marije Willems