Ajax - PSV: onderzoek naar bijtende Suarez, Cruijff is stil


De wedstrijd van zaterdag had geen doelpunten, maar er gebeurde genoeg om het er ook twee dagen later nog over te hebben. Een overzicht.

  • Luis Suarez beet in het lichaam van Otman Bakkal en daar komt vooronderzoek naar. Als de zaak tegen Sansoni (die bijna vier jaar geleden iets soortgelijks deed) een indicatie is, dan ligt een schorsing van vier of vijf duels voor de hand.
  • Ajax-trainer Jol heeft inmiddels met Suarez gesproken en besloten hem niet vanuit de club te beboeten.
  • PSV heeft aangifte gedaan tegen Ajax-supporters die tijdens de wedstrijd een PSV-spandoek probeerden te stelen. Twee van hen zijn aangehouden en krijgen een stadionverbod. PSV had geen eigen fans in de ArenA, die waren niet in staat de reis te maken door de problemen rond Utrecht CS.
  • Cruijff, die de laatste weken olie op het Ajax-vuur gooide door in zijn Telegraaf-column op maandag hard uit te halen, houdt zijn mond een paar weken dicht. Dat zegt hij in zijn column van vandaag.
  • Volgens Van Hanegem is dat maar verstandig: “Dat eindeloze gezeur rond Ajax begint me aardig te irriteren. Ik probeer er aan te ontkomen, zoals ik ook nooit kijk naar Goede Tijden Slechte Tijden”, zegt hij op zijn beurt in het AD.
  • Update 15:39: Ajax schorst Suarez toch zelf: voor twee wedstrijden.
    • Peter Zantingh