5 redenen om tv te kijken

1 Guus

Holland Sport

Ned. 3, 20.25-21.15u.

Holland Sport brengt een special met voetbaltrainer Guus Hiddink. Dit ter ere van de biografie van de topcoach die dezelfde dag zal worden gepresenteerd. Presentator Wilfried de Jong praat over Hiddinks trainerschap, zijn roots in de Achterhoek en zijn voorliefde voor berggorilla’s. Dennis Bergkamp neemt plaats aan de picknicktafel.

2 Modellen

America’s Next Top Model

RTL 5, 20.30-21.25u.

De Nederlandse Melissa werd vorige week uitgeroepen tot de winnaar van Benelux’ Next Top Model, dus het is weer hoog tijd voor een nieuwe zoektocht naar hét topmodel. Vandaag begint seizoen 13 van America’s Next Top Model. Opvallend: alle deelnemers zijn dit keer onder de 1 meter 70.

3 Film

Training Day

Veronica, 20.30-23.00u.

Denzel Washington kreeg een Oscar voor zijn hoofdrol van corrupte rechercheur die net zo hard steelt en drugs gebruikt als de criminelen die hij moet opsporen. In deze verdienstelijke genrefilm leidt hij de nog ongerepte agent Ethan Hawke door de beruchtste wijken van Los Angeles. (Antoine Fuqua, 2001).

4 tekentafel

Tegenlicht: Krimpen aan de Maas

Ned. 2, 20.55-21.46u.

Tegenlicht registreert de botsing tussen droom en daad in de snelst krimpende regio van Nederland: Zuid-Limburg. In gesprek met architecten, bestuurders en demografen, maar ook met de bewoners van de krimpwijken, zoeken de makers naar een antwoord op de vraag of van krimp een kans gemaakt kan worden.

5 Gevaarlijk

Document: Longstay

Ned. 2, 23.00-00.40u.

In de Brabantse bossen bij het dorpje Zeeland staat een hoog hek, afgezet met prikkeldraad. Achter het hek wonen zo’n veertig mannen. Ze hebben een gevangenisstraf en tbs-behandeling achter de rug en zijn uitbehandeld. Wie zijn deze mannen en hoe leven ze met het vooruitzicht dat ze waarschijnlijk voor altijd binnen de hekken zullen verblijven?