selectie zondag

Zur ARTE-Sendung Grand Art: Tizianische Farben 1: Detail aus Tizians „Noli me tangere”, 1514, National Gallery, London © Estho News Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

informatief

Kunststof TV. Praatprogramma over cultuur. Met vandaag onder meer Marc van Warmerdam (Orkater) en Bart van Meijl (Nieuwe Philharmonie Utrecht) over de bezuinigingen op kunst, Hans Croiset vertelt over zijn boek Lucifer onder de Linden, het verhaal over een jonge Joodse toneelspeler die begin jaren 30 in het Berlijn van Hitler belandt. De roman is deels gebaseerd op de gebeurtenissen die zijn vader, de acteur Max Croiset, in 1935 in Berlijn meemaakte. En actrice Jetty Mathurin die haar 25-jarig jubileum viert met de voorstelling Jetty Jubileert met liefde en overvloed.Ned.2, 17.35-18.25u.

De magie van wetenschap. Serie over markante wetenschappers. Vandaag Peter Hagoort, directeur van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en van het Centre for Cognitive Neuroimaging. Hag-oort is tevens hoogleraar in de cognitieve neurowetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen.Ned.2, 18.25-19.10u.

Oostwaarts. Eerste deel van nieuwe serie. De al jaren in Hongarije wonende Nederlandse schrijver Jaap Scholten praat met Oost-Europeanen over hun manier van overleven in hun sinds de val van het Sovjetrijk veelal tot kleptocratie verworden landen. Ned.2, 20.05-21.00u.

Panorama: Plan B, een scenario voor de splitsing van België. Stel: België moet opgedeeld worden. Wat zijn de gevolgen voor sociale zekerheid, het leger, bedrijven, Brussel en de koning? Wat gaat het kosten, wie zijn de winnaars en de verliezers? Canvas, 20.10-21.45u.

JFK: The Making of Modern Politics. John F. Kennedy blijft een inspiratiebron voor moderne politici: charismatisch, knap van uiterlijk en beschikkend over een inspirerend retorisch vermogen. Andrew Marr onderzoekt de man en zijn politiek achter het uiterlijk en de retoriek en vraagt zich af of JFK destijds het politieke spel ten goede of ten kwade heeft veranderd.BBC 2, 22.00-23.00u.