selectie zaterdag

EMBARGOED Not for publication before Tues 16th November 2010 PICTURE SHOWS: Sylvia & Jon Boyd, who made a fortune from selling Tupperware. TX: BBC Two tbc (C) BBC Photographer Peter Molloy NEWS WARNING: Use of this copyright image is subject to the terms of use of BBC Pictures' BBC Digital Picture Service. In particular, this image may only be published in print for editorial use during the publicity period (the weeks immediately leading up to and including the transmission week of the relevant programme or event and three review weeks following) for the purpose of publicising the programme, person or service pictured and provided the BBC and the copyright holder in the caption are credited. Any use of this image on the internet and other online communication services will require a separate prior agreement with BBC Pictures. For any other purpose whatsoever, including advertising and commercial prior written approval from the copyright holder will be required. BBC

informatief

IDFA Media Talks. Praatprogramma over het Documentaire Festival, vanuit de Escape Club op het Amsterdamse Rembrandtplein. Presentatie: Daphne Bunskoek.Ned.2, 14.25-14.45u.

Kunstuur. Aandacht voor de Gouden Piramide, de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdracht-geverschap in (landschaps)architectuur, stedenbouw, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Verder onder meer: PAN Amsterdam, het werk van beeldend kunstenaar Rob Johannesma, modeontwerper Jan Taminiau. Ned.2, 17.00-17.55u.

Thalassa. Maritiem magazine, vandaag vooral over de strijd van Frankrijk tegen de drugshandel op zee. Douane, leger en politie werden een jaar gevolgd in hun pogingen de illegale import van verdovende middelen tegen te gaan. Verder: Alice Tumler is op haar reis aangekomen in Ushuaia, vanwaar ze naar Kaap Hoorn wil. Maar het is winter. En een reportage over de doejoeng, het dier dat aan de oorsprong van de mythe over de zeemeermin staat. Nederlands onder-titeld. TV5, 18.35-20.30u.

The American Dream: Plenty and Paranoia. Eerste van drie-delige serie over een typisch Amerikaanse vorm van optimisme. In dit deel: na WO II waren de Verenigde Staten weliswaar het rijkste en machtigste land op aarde, maar het land zag overal gevaren dreigen.BBC 2, 21.20-22.20u.

amusement

La Nuit de Valognes. Registratie uit 2005 van een toneelstuk van Eric-Emmanuel Schmitt. Vijf vrouwen dienen een aanklacht in tegen Don Juan. Zij eisen dat hij trouwt met zijn laatste verovering. Merkwaardigerwijs gaat hij akkoord. Is dat het eind van een mythe? Met o.a. Colette Emmanuelle als de hertogin de Vaubricourt en Jean-Claude Frisson als Don Juan. Nederlands ondertiteld. TV5, 21.00-23.00u.

Hans Teeuwen in Londen. Registratie van een show in 2008 in het Soho Theatre. Ned.3, 22.20-23.20u.