selectie zaterdag

informatief

IDFA Media Talks. Praatprogramma over het Documentaire Festival, vanuit de Escape Club op het Amsterdamse Rembrandtplein. Presentatie: Daphne Bunskoek.Ned.2, 14.25-14.45u.

Kunstuur. Aandacht voor de Gouden Piramide, de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdracht-geverschap in (landschaps)architectuur, stedenbouw, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Verder onder meer: PAN Amsterdam, het werk van beeldend kunstenaar Rob Johannesma, modeontwerper Jan Taminiau. Ned.2, 17.00-17.55u.

Thalassa. Maritiem magazine, vandaag vooral over de strijd van Frankrijk tegen de drugshandel op zee. Douane, leger en politie werden een jaar gevolgd in hun pogingen de illegale import van verdovende middelen tegen te gaan. Verder: Alice Tumler is op haar reis aangekomen in Ushuaia, vanwaar ze naar Kaap Hoorn wil. Maar het is winter. En een reportage over de doejoeng, het dier dat aan de oorsprong van de mythe over de zeemeermin staat. Nederlands onder-titeld. TV5, 18.35-20.30u.

The American Dream: Plenty and Paranoia. Eerste van drie-delige serie over een typisch Amerikaanse vorm van optimisme. In dit deel: na WO II waren de Verenigde Staten weliswaar het rijkste en machtigste land op aarde, maar het land zag overal gevaren dreigen.BBC 2, 21.20-22.20u.

amusement

La Nuit de Valognes. Registratie uit 2005 van een toneelstuk van Eric-Emmanuel Schmitt. Vijf vrouwen dienen een aanklacht in tegen Don Juan. Zij eisen dat hij trouwt met zijn laatste verovering. Merkwaardigerwijs gaat hij akkoord. Is dat het eind van een mythe? Met o.a. Colette Emmanuelle als de hertogin de Vaubricourt en Jean-Claude Frisson als Don Juan. Nederlands ondertiteld. TV5, 21.00-23.00u.

Hans Teeuwen in Londen. Registratie van een show in 2008 in het Soho Theatre. Ned.3, 22.20-23.20u.