selectie radio

klassieke muziek

Opera live: Die Soldaten. Opera uit 1965 van B.A. Zimmermann, uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest met ensemble van zangers en slagwerkers o.l.v. Hartmut Haenchen. Solisten: Claudia Barainsky, Lani Poulson, Hebe Dijkstra, Helen Field e.a.. Felrealistisch zedendrama over rangen en standen in een garnizoensstad in de achttiende eeuw. Deze krant schreef over de voorstelling: ‘Hartmut Haenchen dirigeert op superieure wijze een massaal muziek-leger [...]. Het Nederlands Philharmonisch Orkest levert een topprestatie. Het terzet van de sopranen Claudia Barainsky, Lani Poulson en Helen Field gaat door merg en been. Het militaristische slot [...] is verpletterend.’ Radio 4, 19.02-23.00u.

popmuziek

De wissel: Out of Sight – The In Crowd. Halverwege de jaren zestig worden in Londense clubs als de Marquee, Flamingo Club, UFO en Middle Earth obscure Amerikaanse importsingles gedraaid: modjazz, Motown en northern soul. Radio 6, 20.02-22.00u.