Meer zon

Na een rustige, bewolkte week breekt dit weekeinde de zon wat vaker door. Vanmiddag laat de zon zich in het zuiden al zien. Op veel plaatsen blijft het echter nog wel grijs. Morgen breiden de opklaringen zich noordwaarts uit. De komende nacht kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. Bij weinig wind ontstaan op heldere plaatsen enkele mistbanken. Op plaatsen waar het bewolkt blijft wordt het niet kouder dan 3 à 4 graden.

Morgenochtend breekt de zon in de zuidelijke provincies snel door. Elders trekken de wolken in de loop van de dag ook weg. De noordoostenwind trekt wel wat verder aan en het wordt maximaal 7 à 8 graden.

Een depressie die na het weekeinde van het midden van Europa noordwaarts trekt levert maandag vanuit het oosten en zuiden wat dikkere wolken op met hier en daar regen. De noordoostenwind wordt ook steviger en trekt aan naar een windkracht 5 tot 6 op de Wadden.

In de loop van de week wordt het met een aanhoudende noord-tot noordoostenwind steeds kouder. Overdag wordt het aan het eind van de week niet veel hoger dan een graad of 3 en ’s nachts vriest het enkele graden. Als er dan enkele buien vanaf de Noordzee het land binnentrekken valt daar gewoon sneeuw uit.