Kort nieuws voorpagina

Rode Kruis vreest gevolgen cholera in hoofdstad Haïti

PORT-AU-PRINCE. 20 nov. De cholera-epidemie in Haïti, die 1186 levens heeft geëist, kan volgens experts binnen twee weken pieken. Zo’n 50.000 mensen zijn besmet van wie 20.000 zijn opgenomen in behandelingcentra. De ziekte heeft ook de grootste gevangenis van de hoofdstad bereikt. ,,Wij maken ons grote zorgen over Port-au-Prince. Als hier een echte uitbraak komt, dan praat je over een grote ramp”, zegt Pentti Haatanen, expert van het Rode Kruis in Haïti. Pagina 3

‘Justitie heeft beeld van ruzie PVV’er’

Den Haag, 20 nov. Van de ruzie waarbij PVV-Kamerlid Marcial Hernandez een ambtenaar mogelijk een kopstoot gaf, eind september, bestaan wellicht camerabeelden. Een woordvoerder van het OM bevestigde na berichten in het NOS Journaal alleen dat „beelden deel uitmaken van het dossier”. Volgens de NOS is te zien dat de PVV’er slaat. Pagina 4

Kabinet botst met milieuregels EU

Den Haag, 20 nov. De verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer kan ertoe leiden dat de Europese luchtkwaliteitseisen niet worden gehaald. Ook andere milieunormen worden niet gehaald, blijkt uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving. Pagina 5

Tickets vervroegd verkocht om btw

Rotterdam, 20 nov. Organisatoren van podiumevenementen beginnen nu al met de kaartverkoop voor volgend jaar om de verhoging van de btw van 6 naar 19 procent vóór te zijn. Pagina 9

Saoedische koning

Rotterdam, 20 nov. De Saoedische koning Abdullah (86) is gisteren in een ziekenhuis opgenomen. Hij geldt als belangrijk voor de regionale stabiliteit. Pagina 6