film zondag

Johnny Guitare Johnny Guitar Année : 1954 Réalisateur : Nicholas Ray Joan Crawford Photo12

Requiem (Hans-Christian Schmid, 2006, D). Fictieve reconstructie van een fataal geval van exorcisme, dat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. Halverwege de jaren zeventig in het Duitse Klingenberg werd de duivel uitgebannen bij een 21-jarige studente. Hoe komt een intelligente jonge vrouw ertoe om zich aan zoveel rituelen te onderwerpen? Canvas, 22.50-0.20u.

JFK (Oliver Stone, 1991, VS). Door de Vietnamoorlog geobsedeerde Stone maakte een weergaloze speelfilm over wat het ‘hoe’ en vooral het ‘waarom’ geweest zou kunnen zijn van de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Met Kevin Costner als officier van justitie Jim Garrison, Gary Oldman en Tommy Lee Jones.BBC 2, 0.30-3.30u.