film zaterdag

DAVE Kevin Kline foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Incredibles (Brad Bird, 2004, VS). Animatiefilm over een familie van superhelden die gedwongen zijn in de luwte te leven, behoort niet tot de sterkste producties van Pixar. Wil een eclectische hommage zijn aan de geschiedenis van de popcultuur van de jaren zestig tot nu. Met de stemmen van onder anderen Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson. SBS6, 20.00-22.00u.

Gladiator (Ridley Scott, 2000, GB/VS). Een van de grootste bioscoopsuccessen van 2000 is spektakelfilm over het Romeinse Rijk, die behalve over talloze figuranten en gigantische sets ook nog eens beschikte over computer generated images (CGI). Russell Crowe is een onkreukbare, tot gladiator gedegradeerde generaal die het opneemt tegen de corrupte keizer Joaquin Phoenix. RTL5, 20.30-23.05u.