Waarom ‘Purple Haze’ vanmorgen trending is op Twitter

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, het onderwerp waar het meest over wordt gesproken op microblogsite Twitter. Vandaag: is dat ‘Purple Haze‘, dat is een soort cannabis, maar in dit geval een nummer van Jimmy Hendrix (wiki). ‘Purple Haze’ is trending omdat American Idols-winnaar Adam Lambert (wiki) het nummer gisteravond in Parijs heeft gecoverd:

Twitteraars zijn verdeeld over de actie van Lambert. Zo schrijft Zyemorphuspher: “Adam Lambert you fruitcake Purple Haze belongs to Jimmi Hendrix and I’m about to roll a blunt with the Haze.” Terwijl Adamsmydogsname juist zegt: “I saw Purple Haze live by Adam Lambert tonight - HE IS A ROCK GOD!!!!!!”

Op zijn internationale Glam Nation Tour (wiki) treedt Adam Lambert vanavond op in Keulen.

    • Ward Wijndelts