Veranderlijk

De zon krijgt in de loop van het weekend vaker en op meer plaatsen de ruimte en vanaf zondag gaan de temperaturen langzaam omlaag. Volgende week heeft dat gevolgen voor het soort neerslag. Morgen motregent het hier en daar even, maar veel stelt dat niet voor. Hoewel het op de meeste plaatsen bewolkt blijft, breekt net als vandaag ook morgen soms de zon door, vooral in het zuiden. Verder staat er maar weinig wind. De temperatuur komt uit tussen 6 graden op de grens tussen Groningen en Duitsland tot 9 graden in het Limburg.

Ook zondag is het rustig weer. Verschil is dat het dan helemaal droog wordt en bovendien vrijwel overal de zon af en toe doorbreekt. De beste papieren heeft Limburg, terwijl het noordwesten de minste zonuren krijgt. Met een in de loop van de middag opstekende matige noordoostenwind stroomt frissere lucht binnen: 6 tot 8 graden.

De winddraaiing heeft te maken met een oceaandepressie die zondag via Frankrijk het vasteland optrekt. Tussen dat lagedrukgebied en een hogedrukgebied bij Groenland en IJsland komt een noordoostelijke stroming tot stand. Deze houdt ook in de eerste dagen van de nieuwe week aan. De temperaturen dalen langzaam verder, tot tussen 2 en 6 graden op woensdag. Soms valt er regen of natte sneeuw.