Uitgelicht - Film

You Only Live Twice Year: 1967 Director: Lewis Gilbert Sean Connery Based upon Ian Fleming's book PHOTOS12

Film

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Andrew Adamson, 2008, VS). Vervolgfilm naar de met christelijke boodschappen doordrenkte boeken van C.S. Lewis over de tocht van een viertal kinderen door het achter een klerenkast verborgen land Narnia. Mooie speciale effecten. SBS6, 20.30-23.25u.

Kinsey (Bill Condon, 2004, VS/Duitsland). De Amerikaanse seksuoloog Alfred Kinsey werd in de jaren vijftig wereldberoemd met twee vuistdikke studies over mannelijke en vrouwelijke seksualiteit. Zijn bevindingen, deels gebaseerd op enquêtes over seksueel gedrag, schokten puriteins Amerika. Zo stelde hij dat wat indertijd als abnormaal gold, in feite heel normaal was: seks voor het huwelijk, overspel, masturbatie en kijken naar porno. De freudiaanse biopic verklaart het gedrag van de hoofdpersoon aan de hand van scènes die zich in zijn jeugd afspelen, vooral die met zijn verstikkend dominante vader. Titelrol van Liam Neeson, ook met Laura Linney. RTL8, 20.30-22.45u.

You Only Live Twice (Lewis Gilbert, 1967, Engeland). James Bondfilm met Sean Connery, en met Donald Pleasance als Blofeld die een wereldoorlog hoopt uit te lokken. SBS6, 0.05-2.25u.