Thaise tempel blijkt opslag abortuslijkjes

In een boeddhistische tempel in Bangkok zijn in totaal meer dan tweeduizend dode foetussen gevonden. De politie ontdekte drie mortuaria waarin de lijkjes, gewikkeld in kranten en plastic zakken, lagen opgeslagen.

Twee begrafenisondernemers hebben bekend de foetussen te hebben verstopt. Een 33-jarige vrouw is opgepakt voor het uitvoeren van de abortussen. Abortus is illegaal in Thailand; wel kan er een uitzondering worden gemaakt als de vrouw is verkracht of kan sterven aan de zwangerschap.

Sommige lijkjes lagen ruim een jaar opgeslagen
De twee begrafenisondernemers waren onafhankelijk van elkaar ingehuurd door een netwerk van abortusklinieken. Zij hadden er geen idee van hoeveel foetussen waren opgeslagen. De foetussen zouden normaal gesproken zijn verbrand met andere lichamen, maar de ovens waren kapot, meldt het ANP. Boeddhistische tempels in Thailand voeren niet alleen ceremonies voor crematies uit, maar slaan ook lichamen op in speciale koelruimtes.

    • Jules Seegers