schrijver Bernhard Schlink vertelt

German author of the book "The Reader" Bernhard Schlink addresses a press conference for the film "The Reader" by British director Stephen Daldry and presented out of competition at the 59th Berlinale Film Festival in Berlin February 6, 2009. The Berlinale is taking place from February 5 to 15, 2009 with 18 productions vying for the coveted Golden Bear for best picture to be awarded February 14. AFP PHOTO DDP / AXEL SCHMIDT GERMANY OUT AFP

De Duitse schrijver Bernhard Schlink werkt momenteel in het NIAS in Wassenaar aan wat zijn laatste bijdrage aan de wetenschap zal zijn (hij is emeritus hoogleraar openbaar recht en rechtsfilosofie). Margot Dijkgraaf sprak met Schlink over thrillers, rechtsfilosofie en zijn bestseller De voorlezer, over het schuldgevoel van de tweede generatie. Nog dagelijks wordt hij over deze roman aangesproken.

Lees het hele interview op:nrcboeken.nl