Prinses Beatrix in Londen: draag geen bont

LONDEN, 19 nov. - – Prinses Beatrix heeft gisteren een beroep op alle vrouwen gedaan geen bontmantels meer te dragen, gemaakt van de huiden van zeldzame dieren. De prinses hield haar pleidooi op het congres van het Wereldnatuurfonds in Londen. (AP)

Natuurfonds wil schone Waddenzee

LONDEN, 19 nov. - – Het Wereldnatuurfonds heeft de Nederlandse regering opgeroepen “onmiddellijk stappen te ondernemen” om de Waddenzee te redden van een biologische vernietiging door vervuiling.

Het internationale congres van het fonds in Londen heeft daartoe unaniem een resolutie aangenomen. De inhoud van de resolutie is overgebracht aan premier De Jong. (ANP)

Kindergastvrouw, een nieuw “beroep”

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM, 19 nov. - – Omdat er in Rotterdam en omgeving niet genoeg opvangmogelijkheden voor kinderen van werkende vrouwen zijn heeft het uitzendbureau Tempo Team vandaag zijn kantoren in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen van een oppascentrale voorzien. In Amsterdam is een dergelijke centrale al vanaf 15 januari jl. in werking. Moeders die bij het uitzendbureau werken kunnen van deze centrale gebruik maken voor maximaal twee kinderen. In tegenstelling tot de reeds jarenlang bestaande babysitcentrales komt bij dit systeem de oppasser niet naar het huis van de werkende moeder, maar gaan de kinderen naar het huis van de zg. kindergastvrouw.