Personeel weg bij Saab door lagere verkopen

De Zweedse autofabrikant Saab, begin dit jaar verkocht door het Amerikaanse General Motors, ontslaat tweehonderd werknemers omdat de verkopen van het bedrijf tegenvallen. Dat heeft de autofabrikant vandaag bekendgemaakt.

De autofabrikant dacht dit jaar 45.000 auto’s te verkopen, maar die prognose werd vorige maand verlaagd naar 30.000 tot 35.000 auto’s. In het afgelopen werden in totaal 7.430 auto’s verkocht. Saab leed afgelopen kwartaal een verlies van 39 miljoen euro.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het bij de ontslagen om tijdelijke krachten in de fabriek in Trollhättan van wie het contract niet verlengd wordt. Als de productie van Saab weer omhoog gaat, kunnen zij volgens de woordvoerder weer aan het werk.

Het verlieslijdende Saab werd eind februari verkocht aan de kleine Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker. Om weer winstgevend te worden moet Saab 120.000 auto’s per jaar verkopen.

De Amerikaanse autofabrikant General Motors maakte gisteren een succesvolle rentree op de beurs. Het bedrijf ging voor 33 dollar per aandeel naar de beurs. het aandeel opende meteen hoger, met 35 dollar. Uiteindelijk sloot de koers gisteren op 34,19 dollar, een winst van 3,61 procent. De beursgang bracht in totaal 20,1 miljard dollar op.