op nrcnext.nl

De psyche van Kanye West

Even genieten van Kanye West in een artikel van The New York Times. Het stuk begint met een bloemlezing van typische Kanye-idioterie, en mondt uit in een vermakelijke schets van de psyche van de rapper. Over het nieuwe album van West is de auteur duidelijk: „terrific – of course it’s terrific”. Zijn muzikale kwaliteiten worden zelden geringschattend beoordeeld. Lees het hele artikel via de nextblog.

Menstruatie in de wereld

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen VPRO’s Metropolis duiken de correspondenten op hoe men op de wereld met menstruatie omgaat. In Zambia, bijvoorbeeld, blijken vrouwen iedere maand een vrije dag te nemen als ze ongesteld zijn, in Amerika woont een ‘menstruatiekunstenares’ en in de bergdorpjes van Nepal worden vrouwen een hele periode lang verbannen naar een menstruatiehut.