Leuk!

Egypte en Harry Potter

Leiden Het Rijksmuseum van Oudheden viert op zaterdag 20 en zondag 21 november een kinderfeest in het teken van Egyptische magie en Harry Potter. Op beide dagen zijn er allerlei activiteiten, zoals het knutselen van toverstaven en magische mummiebeeldjes of je met schmink laten omtoveren tot Egyptische magiër, prinses of farao. Er is een goochelaar en op zaterdag en zondag om 140 is er de kinderlezing ‘Harry Potter en Egyptische Magie’ door museumconservator Maarten Raven. Hij doet uit de doeken hoeveel Egyptische magie te herkennen is in de boeken van Harry Potter. Gratis bij een bezoek aan het museum.

Inl. op www.rmo.nl.

Lowiekes Filmfestijn

Utrecht Zin in een feestje? Kom dan naar de jubileumeditie van Lowiekes Filmfestijn en de première van Dik Trom op zondag 21 november om 11u30.

Samen met zijn ouders woont Dik in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar zijn vader een restaurant begint.

En als je Dik heet, mag je gratis naar binnen.

Reserveren is verstandig! Dat kan via info@lowieke.nl of 030-2320450

Kun je bacteriën eten?

Amsterdam Bacteriën kunnen je ziek maken. Misschien heb je zelf wel eens een oor- of keelontsteking gehad? Grote kans dat een bacterie de boosdoener was. En dat voor zo’n klein organisme! Een bacterie bestaat namelijk uit één cel. Gelukkig maken lang niet alle bacteriën je ziek. Er leven er zelfs een heleboel in je lijf die onmisbaar zijn: in je darmen, je mond en je maag. En dat klinkt misschien vies, maar ze zijn heel erg nuttig.

Tijdens de Wakker Worden Kinderlezing op zondag 21 november van 11u tot 12u laat moleculair bioloog Gertien Smits zien welke bacteriën er in en om ons lichaam zitten. Met microscopen en de hulp van de kinderen worden de kleine organismen uitgelicht en wordt een antwoord gezocht op de vraag: kun je bacteriën eten? Deelname kost € 2,50 per lezing en is gratis met een NEMO-entreekaartje.

Aanmelding is verplicht via www.kinderlezingen.nl.