Kans groter dat de gevonden kaak op Aruba van Natalee Holloway is

De onderkaak die vorige week werd gevonden in Aruba is van een jonge vrouw, meldt Fox News. Dat maakt de kans groter dat deze toebehoort aan de verdwenen Natalee Holloway . Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag onderzoekt op dit moment het bot.

Het is vooralsnog onbekend of de onderkaak die vorige week werd gevonden in Aruba van een jonge vrouw is. Fox News meldt dat het om een vrouwelijk kaakbeen gaat. Dat zou de kans groter maken dat deze toebehoort aan de vermiste Natalee Holloway. Volgens het Arubaans Openbaar Ministerie is er echter nog niets nieuws bekend over de gevonden kaak. Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag onderzoekt op dit moment het bot.

Zodra de resultaten van het Nederlandse onderzoek bekend zijn, geeft het OM op Aruba een persconferentie. Het is onduidelijk wanneer dat is. Ook een woordvoerdster van het NFI wilde het nieuws van Fox niet bevestigen. Zij laat weten dat er met man en macht gewerkt wordt aan het identificeren van de kaak, maar dat zij in deze zaak via het Arubaanse OM communiceren.

Een groep toeristen vond de onderkaak vorige week vrijdag op het strand bij het Phoenix Hotel op Aruba, één van de plekken die verdachte Joran van der Sloot aanwees als locatie waar hij het lichaam van de Amerikaanse tiener zou hebben verborgen. De Amerikaanse Natalee Holloway verdween in de nacht van 30 mei 2005 tijdens een vakantie op het eiland.

    • Hans Klis