Internet ‘kinderboek’ van Google

20 Things I Learned About Browsers and the Web

Wat is een cookie? Hoe bescherm je jezelf op het web? En misschien nog wel belangrijker: wat gebeurt er als er een vrachtwagen over je laptop rijdt? Deze vragen en meer beantwoordt het interactieve online boek ‘20 Things I Learned About Browsers and the Web‘ van Google.

Het boekje moet de gemiddelde gebruiker stap voor stap leren wat internet nu eigenlijk is en hoe het werkt. En dat is nodig, want minder dan 8 procent van de internetgebruikers weet daadwerkelijk wat een browser is.

Voor de mensen die al moeiteloos communiceren met hun collega’s van de ICT-afdeling over dingen als TCP/IP en HTML, bevat het boekje ook mooie illustraties van de bekende Duitse tekenaar en kinderboekenschrijver Christoph Niemann.

    • Hans Klis