Internationaal

België

Brugge De expositie Van Eyck tot Dürer in het Groeninge Museum belicht de invloed van de Vlaamse Primitieven op Midden-Europese kunstenaars tussen 1420 en 1520. Vijftiende-eeuwse schilders als Jan van Eyck en Hans Memling zorgden voor een artistieke revolutie die vergelijkbaar is met de Italiaanse Renaissance.

T/m 30 jan, Dijver 12. Inl: bruggecentraal.be.

Kemzeke In de Verbeke Foundation opent dit weekeinde de tentoonstelling Certified Copy, met twintig kunstenaars die zich uitspreken over zaken als klonen, reproduceren en kopiëren. Met werk van onder meer Andrea Fraser, Theo Jansen, Ni Haifeng en Koen Vanmechelen.

21 nov t/m 10 april, Westakker, Kemzeke. Inl: verbekefoundation.com

Frankrijk

Parijs Op de belangrijkste fotobeurs Paris Photo bieden zo’n honderd internationale galeries en uitgevers foto’s te koop aan, met beelden uit de negentiende eeuw tot nu.

T/m 21 nov, Carrousel du Louvre 99, rue Rivoli. Inl: parisphoto.fr

Duitsland

Wolfsburg De tentoonstelling Alberto Giacometti - Der Ursprung des Raumes in Kunstmuseum Wolfsburg belooft met zo’n zestig sculpturen en dertig schilderijen een groots overzicht te bieden van het werk van de Zwitserse kunstenaar.

20 nov t/m 6 maart, Hollerplatz 1. Inl: kunstmuseum-wolfsburg.de

Engeland

Londen De Britse schilder Bridget Riley laat in de National Gallery zien welke oude meesters haar hebben beïnvloed. Ook zal ze in het museum enkele muurschilderingen maken.

24 nov t/m 22 mei, Trafalgar Square. Inl: nationalgallery.org.uk