Helft van Amerikaans Congres is miljonair

Bijna de helft van de Congresleden in de Verenigde Staten is miljonair: 261 op een totaal van 535. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd overzicht van het Center for Responsive Politics. In 2009 nam het vermogen van de Congresleden met gemiddeld 16 procent toe.

Het hoogst op de lijst staat de Californische Republikein Darrell Issa, met een vermogen van ruim 303 miljoen dollar (222 miljoen euro). Op nummer drie staat oud-presidentskandidaat John Kerry, Democratische senator voor Massachusetts, met meer dan 238 miljoen dollar (174 miljoen euro). „Maar weinig leden hebben te maken met de financiële nood waarmee miljoenen Amerikanen kampen”, zei Sheila Krumholz, directeur van het bureau. Congresleden in de VS zijn verplicht ieder jaar hun financiën op te geven. (NRC)

Het rapport staat op de website opensecrets.org