5 redenen om uit te gaan

1 borrel

VRIJ

Utrecht: Winkel van Sinkel. Vr 17.00-0.00u. Kaarten: 10 euro (inschrijven verplicht). www.vrijopvrijdag.nl

Eerste Utrechtse editie van de maandelijkse ‘afterwork celebration’ VRIJ. Optredens, voordrachten, vertoningen, dj’s en muzikanten bouwen samen de avond op van borrel tot bruisend feest. Met o.a. deep house door Roog en disco & soul door Joshua Walter & Lars Vegas.

2 winkelen

Flavourites Live!

Amsterdam: World Fashion Centre. Van 19 t/m 21 nov. Entree: 10 euro. www.flavouriteslive.nl

Tijdens Flavourites Live! komt online winkelen tot leven. In plaats van surfen en inzoomen kun je drie dagen lang producten van webwinkels op het gebied van mode, lifestyle en interieur voelen, ruiken en bekijken.

3 kunstevent

Long (Long) Weekend in TENT

Rotterdam: TENT. Za 19.00-23.00u, zo 13.00-18.00u. Ook 25 t/m 28 nov. www.tentrotterdam.nl

TENT pleegt groot onderhoud, maar opent twee weekenden de deuren met een serie events waarin kunst schakelt tussen mode, lifestyle, muziek, literatuur. Met o.a. de ontwerpers Ben Laloua/Didier Pascal, Hans Aarsman, Yvette Poorter, Tosti Treffer en kunstenaarsband VORM.

4 manifestatie

Nederland schreeuwt om cultuur

Landelijk. Zaterdag 20 nov. www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

Zaterdag is in tientallen steden een actiedag tegen de hoge bezuinigingen op kunst en cultuur: Nederland Schreeuwt Om Cultuur. Zo is er bijvoorbeeld in Utrecht een muzikale actie op de Neude (13.30-15.10u) met een massaal orkest dat de 9e Symfonie van Beethoven gaat vertolken naar klassieke, carillon-, smartlap- en funky jazzversies.

5 filmfestival

North Sea Film Festival

Amsterdam: Studio/K. Van 19 t/m 21 nov. www.northseafilmfestival.com

Festival voor film, kunst -en onderwaterliefhebbers. Met een duiktank op het Timorplein, ruim 40 (inter)nationale films en documentaires, een swingend onderwaterfeest, een expositie, een waterbioscoop en een debat.