5 redenen om tv te kijken

1 film

Kinsey

RTL 8, 20.30-22.45u.

De Amerikaanse seksuoloog Alfred Kinsey werd in de jaren vijftig wereldberoemd met twee vuistdikke studies: Sexual Behavior in the Human Male en Sexual Behavior in the Human Female. Zijn bevindingen schokten puriteins Amerika. De ‘biopic’ zoekt verklaringen voor zijn karakter en vindt deze in zijn verstikkende jeugd. Met Liam Neeson als Kinsey. (Bill Condon, 2004)

2 film

Ali G indahouse

RTL 5, 23.20-01.00u.

Sacha Baron Cohen zet in deze film alle witte jongeren te kijk die in de getto’s van Los Angeles een soort hippe hemel zien. En hij parodieert de serieuze bravoure van rapvideo’s vol goud, pooiers en lekkere wijven. (Mark Mylod, 2002).

3 actualiteit

In de schaduw van het nieuws

ZATERDAG: Ned. 2, 21.10-22.00u.

Arie Boomsma onderzoekt waarom mensen besluiten hun woning in brand te steken als laatste uitweg. Dit naar aanleiding van verschillende voorbeelden in de media.

4 actualiteit

Zembla

ZATERDAG: Ned. 2, 22.40-23.20u.

Aan de oproep voor de jaarlijkse griepprik is weer volop gehoor gegeven. Maar wat is nou eigenlijk het nut van die prik? Wordt alleen de farmaceutische industrie er beter van?

5 film

JFK

ZONDAG: BBC 2, 00.30u.

Door de Vietnamoorlog geobsedeerde Stone maakte een weergaloze speelfilm over wat het ‘hoe’ en vooral het ‘waarom’ geweest zou kunnen zijn van de moord op de Amerikaanse president John Fitzgerald Kennedy. Met Kevin Costner als aanklager Jim Garrison. (Oliver Stone, 1991)