Werkloosheid blijft licht dalen

WFA06:2000 BANEN WEG BIJ UWV:DEN HAAG;13OKT2010- ***ARCHIEFFOTO 12MEI2009*** Bij de uitkeringsinstantie UWV worden vanaf volgend jaar 2000 arbeidsplaatsen geschrapt. Het gaat om medewerkers met een tijdelijk contract, die vanwege de crisis waren aangenomen om de toestroom van werklozen bij het UWV te verwerken. De maatregel gaat in op 1 januari. Bron: NOS. Foto: Een gesprek bij het mobiliteitscentrum in een vestiging van het UWV Werkbedrijf. WFA/dh/str. Dirk Hol

Minder mensen zoeken werk. De werkloosheid blijft licht dalen en kwam voor oktober uit op 410 duizend personen. Dat zijn er tweeduizend minder dan in september, meldt het CBS.

Wanneer de cijfers niet worden gecorrigeerd voor seizoensinvloeden waren er in oktober 394 duizend personen werkloos, wat gelijk staat aan vijf procent van de beroepsbevolking.

Hoewel het gaat om een langzame daling, is het de achtste maand op rij dat de werkloosheid daalt. In het half jaar voorafgaand aan september daalde de werkloosheid nog met gemiddeld zesduizend per maand. Niet alleen zoeken minder mensen werk, ook het aantal WW-uitkeringen is gedaald, meldt het UWV. Dit aantal daalde in oktober met ruim zesduizend naar 263 duizend.

Opmerkelijk?

  • De werkloosheid onder jongeren van 15 tot 24 jaar is gedaald met veertienduizend, vergeleken met vorig jaar.
  • Wel zijn dit jaar veertienduizend meer 45-plussers werkloos.

    • Marije Willems