Weer onderzoek naar Inholland

De Inspectie van het Onderwijs begint een formeel onderzoek naar mogelijke financiële onregelmatigheden bij de hogeschool Inholland. De resultaten van een vooronderzoek naar onder meer het declaratiegedrag van de leden van het college van bestuur van de school hebben daartoe aanleiding gegeven, aldus een woordvoerder van de inspectie gistermiddag. Het rapport wordt verwacht in juni 2011. Voor Jasper van Dijk, Kamerlid van de SP, is de maat vol. Hij wil niet nog eens een half jaar wachten voordat er duidelijkheid is over het functioneren van het bestuur van Inholland. „Het is daar een beerput. Laten we niet vergeten dat er ook nog een onderzoek loopt naar gesjoemel met diploma’s.” Van Dijk wil daarom vandaag tijdens een overleg tussen de Kamer en staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs, VVD) voorstellen een parlementaire hoorzitting te houden over de gang van zaken op de hogeschool Inholland. „De Inspectie werkt wat mij betreft te traag. De onderste steen moet nu boven komen.” (NRC)