vandaag

In het nieuws:

De (Grieks-)Cyprische president Dimitris Christofias en de Turks-Cyprische president Dervis Eroglu hervatten het overleg over hereniging van het sinds 1974 gedeelde Cyprus. Het overleg vindt plaats in New York, in aanwezigheid van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon.

De rechtbank in Amsterdam behandelt de zaak tegen de 37-jarige Michael S.. Hij wordt verdacht van het doodschieten van de 19-jarige Ishmael Gumbs, vorig jaar september in een speeltuintje in Amsterdam-Zuidoost. S. gaf zich begin dit jaar aan bij de politie. Hij heeft verklaard dat hij schoot om zichzelf te verdedigen.

In Wassenaar wordt het boek Grenzeloze Natuur gepresenteerd. De drie auteurs, die werken bij de Wageningen Universiteit, stellen in het boek dat landschap niet meer hoog op de politieke en maatschappelijke agenda staat.