Uitgelicht

Film

Blood Work (Clint Eastwood, 2002, VS). Thrillervakwerk van Eastwood leunt niet op spectaculaire achtervolgingen of geweldscènes maar op sfeer, psychologie, gevoel voor locaties en details. Gepensioneerde FBI-agent (Eastwood zelf) krijgt van typische ‘femme fatale’ (Wanda De Jesus) het verzoek de moord op haar zuster op te lossen. Sterk argument: hij draagt immers haar transplantatiehart. Veronica, 20.30-22.50u.

The Saint (Phillip Noyce, 1997, VS). Moderne formulefilm van 70 miljoen dollar actualiseert de persoon van meesterdief Simon Templar, die het bekendst werd dankzij Roger Moores tv-versie uit de jaren zestig. Titelrolspeler Val Kilmer beoogt zowel rijk te worden als de wereld te redden en put zich uit in malle vermommingen. Logge, ongeïnspireerde en klunzige actiefilm zonder intelligentie of klasse. Veronica, 22.50-1.05u.

Miracle (Gavin O’Connor, 2004, VS). Sportfilm reconstrueert de historische overwinning die het Amerikaanse ijshockeyteam onder leiding van Herb Brooks in 1980 behaalde op de Sovjet-Unie. Film heeft een intelligent oog voor de toenmalige tijdgeest en de morele betekenis van dat sportsucces. Met Kurt Russell als Brooks. SBS6, 0.20-2.45u.