Terreurdreiging in Duitsland

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, heeft gisteren gezegd dat er sterke aanwijzingen zijn dat islamitische extremisten de komende twee weken aanslagen willen plegen in Duitsland. De minister kondigde verscherpte controles aan op stations en luchthavens. Er is „reden tot zorg, maar geen reden voor hysterie”, aldus De Maizière gisteren op een persconferentie in Berlijn. De aanwijzingen voor de aanslagen zijn afkomstig van een buitenlandse inlichtingendienst. De minister gaf geen details over de terreurdreiging. Volgens anonieme veiligheidsbeambten zou het gaan om drie „verdachte dreigementen”. Bij een van de dreigementen zou Al-Qaeda-leider Younis al Mauretani betrokken zijn. Drie weken geleden werd een bompakket uit Jemen in Engeland onderschept, nadat het explosief was overgeladen op het vliegveld van Keulen/Bonn. Een paar dagen later werd in de postkamer van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel een verdacht pakket aangetroffen. Het zou om springstof gaan. (BBC, Reuters)