Sport kort

Murray en Djokovic naar tennistoernooi in Rotterdam

ROTTERDAM. De toptennissers Novak Djokovic en Andy Murray zijn toegevoegd aan het deelnemersveld van het ABN Amro-tennistoernooi, dat in februari in Rotterdam wordt gehouden. Dat maakte toernooidirecteur Richard Krajicek gisteren bekend. Met de toezeggingen van de Brit en de Serviër is het aantal deelnemers uit de mondiale topvijf gestegen naar drie. Eerder werd bekend dat Robin Söderling, de nummer vier, in februari zijn titel zal verdedigen. Rafael Nadal en Roger Federer, de huidige nummers één en twee, zullen niet meedoen. „Met vijf van de acht spelers die komende week uitkomen in de ATP World Tour Finals in London, heeft het ABN Amro World Tennis Tournament een topbezetting”, zei Krajicek. Eerder werden al Nikolai Davidenko, Marin Cilic, Marcos Baghdatis, Jürgen Melzer, David Ferrer en Ernests Gulbis vastgelegd. De Nederlandse inbreng in Rotterdam zal worden gevormd door Thiemo de Bakker en Robin Haase. Het toernooi wordt van 7 tot en met 13 februari 2011 gehouden. (ANP)

Van Calker eindigt bij rentree als vijfde

IGLS. In zijn eerste wedstrijd na zijn mislukte Olympische Spelen in Vancouver is bobsleeër Edwin van Calker gisteren als vijfde geëindigd. De Nederlander deed in het Oostenrijkse Igls mee aan een wedstrijd tellend voor de Europa Cup. In de tweemansslee noteerde hij met renner Sybren Jansma 1.46,79 over twee runs. Het duo had 39-honderdste van een tel achterstand op de Oostenrijkse winnaars Jürgen Loacker en Matthias Adolf. Van Calker neemt tot en met de jaarwisseling deel aan wedstrijden voor de Europa Cup. Daarna stapt hij over naar het wereldbekercircuit. In Igls zat hij voor het eerst sinds de Winterspelen in Canada weer in een bobslee. Van Calker stelde op de olympische baan in Whistler teleur in de tweemansbob en besloot daarna niet te starten in de viermansslee. (ANP)

Tennisser Moya beëindigt loopbaan

MADRID. Carlos Moya stopt als tennisprofessional. De voormalige nummer één van de wereld maakte dat gisteren in Madrid bekend. De laatste jaren van zijn loopbaan werden gekenmerkt door blessures. De 34-jarige Spanjaard won de Open Franse titelstrijd op het gravel van Roland Garros in 1998. In maart 1991 bezette hij de eerste plaats op de wereldranglijst en met het Spaanse team veroverde hij in 2004 de Davis Cup. (ANP)

Advocaat verliest met Rusland van België

VORONEZJ. Bondscoach van Rusland Dick Advocaat, die België inruilde voor een Russisch avontuur, verloor gisteravond de oefenwedstrijd in Voronezj met 2-0 van zijn oude werkgever. Voor het team van George Leekens maakte Romelu Lukaku twee doelpunten. De jonge spits van Anderlecht scoorde al na twee minuten de eerste. Zijn tweede treffer viel na de rust. (ANP)

Zege Jong Oranje op Jong Denemarken

HERNING. Jong Oranje heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen de Jong Denemarken gewonnen. De voetbalploeg van Cor Pot zegevierde in Herning met 1-3. Alle doelpunten vielen na de rust. Kelvin Leerdam kopte de 0-1 binnen. Bas Dost (SC Heerenveen) tekende voor de andere twee treffers van Jong Oranje. Voor de Denen scoorde Erik Sviatchenko. (ANP)