PVV virtueel vijf zetels omlaag na schandalen

De schandalen rond de PVV kosten de partij populariteit. In de nieuwe Politieke Barometer van Synovate zakt de partij van Wilders vijf zetels, van 30 naar 25. De VVD profiteert vooral en stijgt door naar 37 zetels. De peiling is na het spoeddebat over de affaire-Lucassen gehouden, maar nog voor de onthullingen over het vandaag afgetreden Kamerlid Sharpe.

Door de negatieve publiciteit rond Lucassen is de PVV voor 17 procent van de ondervraagde kiezers ,,minder aantrekkelijk” geworden. De afgehaakte kiezers zouden thuisblijven of uitwijken naar de VVD of SP.

De gevolgen van het aftreden van Sharpe zijn dus nog niet in de peiling verwerkt. Het vertrekkende Kamerlid en Wilders reageerden vanmiddag in de Tweede Kamer uitgebreider dan vanochtend op de perikelen bij de PVV:

    • Pim van den Dool