Prinsesje is moede heldin

Scene uit de film Richting West (2010) Foto: A-Film

Richting West

Regie: Nicole van Kilsdonk. Met: Susan Visser, Stefan Rokebrand, Viggo Waas, Annemarie Prins. In: 7 bioscopen. ***

Claire is een King Louie-vrouw: stoere laarzen, verwarde haren, gebloemd flodderjurkje. Ze is gescheiden en racet op haar fiets van hot naar her.

Heel veel meer gebeurt er niet in de fragiele nieuwste film van Nicole van Kilsdonk, die furore maakte met kinderfilms als Johan en Hoe overleef ik…? Maar veel meer is niet nodig om deelgenoot te worden van het hectische leven van een van die overwerkte dertigers.

De timing van Richting West is perfect. Je zou Claire de antithese kunnen noemen van de ‘verwende prinsesjes’ die Elma Drayer onlangs opvoerde. Ze is eerder de ‘vermoeide heldin’ waarover Nicolien Bot dit najaar schreef.

Dana Linssen

    • Dana Linssen