op nrcnext.nl

De worsteling van Microsoft

Voor Microsoft is imago en beeldvorming al jaren een worsteling. Windows zou onbetrouwbaar zijn, te gevoelig voor virussen en qua innovatie altijd achterblijven op Apple en zijn Mac (zoals Apple zelf ook graag benadrukt).Toch lijkt Microsoft die beeldvorming langzaam van zich af te schudden, met deze commercial als voorlopig hoogtepunt. Wat begint als een pessimistische boodschap, slaat op de helft om. Bekijk de commercial op nrcnext.nl. Helaas laat Microsoft zich hier niet van z’n origineelste kant zien: het idee is rechtstreeks gejat.

Wedden op de royalty

Twee dagen na de aankondiging nog steeds groot nieuws; de koninklijke verloving in Engeland. The Guardian heeft in amper 24 uur tijd 27 artikelen over het stel gepubliceerd. Kate Middleton en Prince William zijn al sinds de bekendmaking trending op Twitter. En ook de bookmakers aan de andere kant van het Kanaal maken overuren. Behalve op de precieze trouwdatum – favoriet bij de goksite Paddy Powers is de tweede zaterdag van augustus, de dertiende dus – kan op nog veel meer dingen gewed worden. Van de lengte van Kate Middeltons sleep (die van Diana was 7,6 meter lang), de kleur van de hoed van de koningin tot de trouwlocatie.