Moeten we onze baby aborteren of niet? Stem!

Dit zijn Pete (30) en Alisha Arnold (30). Ze wonen in Minneapolis in de VS, werken allebei in de IT en zijn zwanger.

Maar het lot van hun ongeboren kind ligt  in uw handen. Tot 9 december kan er namelijk op hun website birthornot.com gestemd worden of zij een abortus moeten plegen. Dat is twee dagen voor de laatste dag dat Alisha volgens de wet een overtijdbehandeling mag hebben.

Op dit moment stemt 52,54 procent (1.229 stemmen) van de bezoekers vóór abortus.

De twee aanstaande ouders willen met hun actie het debat aangaan over abortus in Amerika. Zelf hebben zij al driemaal een miskraam gehad door genetische afwijkingen van de vrucht. Ze schatten de kans dat dit nog een keer gebeurt erg hoog.

“Pas als je gedwongen wordt om een beslissing te nemen, heeft het debat zin”, schrijft het echtpaar op hun website. “Stemmen is onderdeel van de Amerikaanse identiteit. Wij stemmen op alles, van de beste zangeres op American Idol tot aan wie de volgende leider van de vrije wereld wordt. Zou het niet mooi zijn om uw mening te geven en daarmee werkelijk invloed te hebben in de echte wereld? Waarom stemt u niet mee over een echte zwangerschap? Uw stem kan een echtpaar helpen een besluit over deze kwestie te maken.”

Op de website is de hele zwangerschap te volgen en zijn ook echo’s te zien van de foetus.

Of Pete en Alisha Arnold ook echt het lot van hun ongeboren kind in de handen van bezoekers leggen of dat het hier gaat om een grap, is niet duidelijk. In ieder geval hebben de leden van de beruchte website 4chan het echtpaar al in het vizier, zij roepen hun leden op zoveel mogelijk te stemmen voor de abortus.

    • Hans Klis