'Leedvermaak? Zo kan je dat wel noemen'

18-11-2010, Rotterdam. Portretten serie PVV mening. Issam. Foto Bas Czerwinski

Isam Samraoui (18) is op weg naar school. Hij is eerstejaars marketing en communicatie op een mbo-school in Rotterdam:

„Iedereen weet wat Wilders en andere PVV’ers over Marokkanen zeggen. Ik trek het me zo min mogelijk aan. Ik ben goed geïntegreerd en doe mijn eigen ding.

„Toen ik hoorde wat Lucassen allemaal gedaan had, moest ik erg lachen. Leedvermaak? Zo kan je dat noemen, ja. En hij is niet de enige PVV’er die zich heeft misdragen. Als je bedenkt dat Wilders zegt dat het vooral de Marokkanen zijn die stelen en rotzooi schoppen, dan krijgt dat iets grappigs. Het bewijst wat ik al wist: dat er overal rotte appels tussen zitten. Tussen de Marokkanen, maar net zo goed tussen de Nederlanders. Ik vind dat hij de PVV’ers even hard moet aanpakken als hij de Marokkanen wil aanpakken. Anders is het hypocriet. En hij moet stoppen met het aanvallen van de Marokkanen. Als hij dat niet doet, moet iemand dat tegen hem zeggen. Wie? De koningin!”