Kou op komst

De kans is groot dat de temperatuur vanaf zondag daalt met volgende week een beetje winterweer. Tot die tijd is het rustig herfstweer met normale temperaturen voor de tweede helft van november.

Vanavond en vannacht blijven wolkenvelden overheersen met lokaal lichte (mot)regen. Op een enkele plek klaart het echter wel op waadoor meteen mist ontstaat. De minimumtemperatuur varieert van 0 graden in het noorden tot rond 6 graden aan de kust.

Morgenochtend kan het in de noordelijke provincies lokaal mistig zijn. Verder komen verspreid een paar opklaringen voor, maar over het algemeen is het een bewolkte vrijdag met hier of daar een klein beetje gemiezer. Met een matige zuidelijke wind wordt het tussen 7 graden in Friesland en 10 in Zeeland en Limburg.

In het weekend verandert er niet veel, al wordt de kans op zonneschijn geleidelijk wat groter. De temperatuur stijgt zaterdag tot een graad of 8, maar zondag begint het al iets af te koelen met een noordoostelijke bries: het wordt dan hooguit 7 graden.

Begin volgende week zakt de temperatuur verder en neemt de kans op een graad vorst in de nachten toe. Er komen wolkenvelden voor en daaruit valt soms een beetje neerslag, misschien in de vorm van sneeuw.