Kort nieuws voorpagina

Onderzoek naar declaraties van bestuur Inholland

Rotterdam, 18 nov. De Onderwijsinspectie begint een onderzoek naar financiële onregelmatigheden bij hogeschool Inholland. Er wordt onder meer gekeken naar declaraties van het college van bestuur en aanbestedingen van diensten bij externe partijen. Pagina 2 (commentaar) en 5

Rutte: laat positie staatshoofd intact

Den Haag, 18 nov. Premier Rutte wil niet tornen aan de positie van het staatshoofd. Een ruime Kamermeerderheid van PvdA, PVV, SP, GroenLinks, D66 en de PvdD willen de politieke invloed van de koning(in) beperken.Pagina 5

Air France-KLM: onverwachte winst

Parijs, 18 nov. Air France-KLM heeft een onverwacht goed tweede kwartaal achter de rug. De luchtvaartmaatschappij maakte gisteren een kwartaalwinst bekend van 290 miljoen euro. Vorig jaar leed het concern over de vergelijkbare periode nog een verlies van 147 miljoen euro. Pagina 15

Overbevissing verkeerd berekend

Rotterdam, 18 nov. Een veelgebruikte methode om de toestand van de biodiversiteit en overbevissing in zee te bepalen, blijkt in de helft van de gevallen een verkeerd beeld te geven. Pagina 10

Bank Ierland: wel lening EU en IMF

Londen, 18 nov. De president van de Ierse Centrale Bank verwacht dat Ierland „een substantiële lening” zal vragen van de EU en het Internationaal Monetair Fonds. Dat zei hij vanochtend tegen de Ierse radiozender RTÉ. De regering weigert tot dusver financiële steun. Pagina 17

FIFA-bestuurders

Rotterdam, 18 nov. De twee van corruptie beschuldigde FIFA-bestuurders mogen niet stemmen tijdens de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 op 2 december. Undercoverjournalisten hadden aangetoond dat de twee bereid waren hun stem voor de toewijzing te verkopen. Pagina 13