Kort nieuws Sport

Wereldkampioen Spanje verliest met 4-0 van Portugal

LISSABON, 18 nov. Portugal heeft gisteren in Lissabon ruim gewonnen van Spanje. De thuisploeg versloeg de wereldkampioen in het Estadio da Luz met liefst 4-0. Carlos Martins opende de score vlak voor het einde van de eerste helft. Helder Postiga maakte er snel na de hervatting 2-0 van. Later had hij nogmaals succes. Zijn vervanger Hugo Almeida scoorde in blessuretijd. De nederlaag van Spanje in Portugal is een evenaring van de grootste nederlaag van een regerend wereldkampioen. Spanje deelt het negatieve record nu samen met Italië en Brazilië. Frankrijk versloeg op Wembley Engeland met 2-1. Karim Benzema en Mathieu Valbuena scoorden voor de Fransen, vlak voor tijd maakte Peter Crouch het Engelse doelpunt. Lionel Messi tekende in het oefenduel van Argentinië tegen Brazilië voor het enige doelpunt. Hij bepaalde in Qatar in blessuretijd de eindstand op 1-0 in Argentijns voordeel. Coach Dick Advocaat leed met Rusland een nederlaag tegen België: 0-2. Voor de Belgen scoorde Romelo Lukaku tweemaal. (ANP)

Djokovic, Murray naar Rotterdam

ROTTERDAM, 18 nov. De toptennissers Novak Djokovic en Andy Murray zijn toegevoegd aan het deelnemersveld van het 38ste ABN AMRO-tennistoernooi dat in februari in Rotterdam wordt gehouden. Dat maakte toernooidirecteur Richard Krajicek gisteren bekend. Met de toezeggingen van de Brit en de Serviër is het aantal deelnemers uit de mondiale top vijf gestegen naar drie. Eerder werd bekend dat Robin Söderling, de mondiale nummer vier, in februari zijn titel zal verdedigen. Rafael Nadal en Roger Federer, de huidige nummers één en twee, ontbreken in Rotterdam. „Met vijf van de acht spelers die komende week uitkomen in de ATP World Tour Finals in London, heeft het ABN AMRO World Tennis Tournament een topbezetting”, aldus Krajicek. Eerder werden al Nikolai Davidenko, Marin Cilic, Marcos Baghdatis, Jürgen Melzer, David Ferrer en Ernests Gulbis vastgelegd. (ANP)

Sablikova op tijd fit voor ‘Berlijn’

BERLIJN, 18 nov. Martina Sablikova zal morgen in Berlijn haar opwachting maken bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen. De tweevoudig olympisch kampioene uit Tsjechië moest vorige week in Heerenveen verstek laten gaan wegens maagproblemen. Haar coach Petr Novak meldde vandaag dat ze daarvan is hersteld. „Het is afwachten hoe goed Martina kan presteren”, sprak Novak. „Ze heeft een week amper getraind en gegeten. Daarmee heeft ze veel kracht verloren.” Sablikova komt zowel op de 1.500 als 3.000 meter in actie. Schaatsers Bob de Vries (BAM), Koen Verweij (Hofmeier) en Wouter Olde Heuvel (TVM) vertegenwoordigen Nederland zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn op het onderdeel ploegachtervolging. Dat maakte bondscoach Wopke de Vegt gisteren bekend. (ANP)