Kort nieuws Kunst

Zonnestraal krijgt monumentprijs VS

Door onze kunstredactie

AMSTERDAM, 18 nov. In het Museum of Modern Art wordt vandaag de jaarlijkse prijs van het particuliere World Monuments Fund uitgereikt aan de architecten die Sanatorium Zonnestraal hebben gerenoveerd, Hubert-Jan Henket en Wessel de Jonge. Zonnestraal, een ontwerp van Jan Duiker uit 1928, is deze week voorgedragen voor de Werelderfgoedlijst van Unesco.

NHM lanceert geschiedenissite

AMSTERDAM, 18 nov. Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft op internet het ‘geschiedenisnetwerk’ Innl.nl gelanceerd. Aan dit netwerk doen ook het Amsterdams Historisch Museum, het Joods Historisch Museum en Nieuw Land Erfgoed mee. Het NHM vernieuwde ook zijn eigen site, een basis voor het virtuele museum dat het Nationaal Historisch Museum volgend jaar opent. (ANP)