'Ik blijf netjes, en mijn vrienden ook'

18-11-2010, Rotterdam. Portretten serie PVV mening. Issam. Foto Bas Czerwinski

Issam El-Quatiq (24) werkt op het Centraal Station in Rotterdam dat wordt verbouwd. Hij is verkeersregelaar.

„Politieke mensen moet je niet vertrouwen. Dat vond ik al, maar dat vind ik nu nóg meer. Politiek moet zakelijk zijn. En serieus. Politieke mensen moeten ook geen geintjes maken.

„Wilders is altijd keihard over Marokkanen. Hij gebruikt Marokkanen om naar boven te klimmen. Maar ik ben zelf Marokkaan en ik word scheef aangekeken. Terwijl ik gewoon werk, ik heb een opleiding boekhoudkunde gedaan en ik doe niks verkeerd. Er zijn veel goeie Marokkanen. Kijk naar Aboutaleb, die is burgemeester.

„Ik denk nu niet: als die PVV’ers in de Kamer zich zo gedragen, kan ik me ook misdragen. Ik doe dat soort dingen niet, ik ben netjes. Mijn vrienden zijn ook netjes. Bovendien mag dat niet van de islam. Maar er zijn ook mensen die denken: als zij in de politiek het kunnen maken, dan heb ik ook overal schijt aan.”