Hof gewraakt in Puttense moordzaak

De advocaat van verdachte Ron P. in de Puttense moordzaak heeft donderdagmiddag het gerechtshof in Arnhem gewraakt. Hij acht het hof bevooroordeeld.

Advocaat Ruud van Boom wraakte toen het hof zijn verzoek afwees om de zaak aan te houden, meldt het ANP. Het gerechtshof wilde donderdag een medegedetineerde van Ron P. als getuige horen, die P. in verband brengt met de moord op Christel Ambrosius uit Putten in 1994, op de Rijswijkse Anneke van der Stap in 2005 en volgens de Telegraaf van vandaag met nog twee moorden. De advocaat wilde het getuigenverhoor uitstellen, zodat hij eerst de betrouwbaarheid van de getuige kon vaststellen. Daarnaast had P. niet de mogelijkheid zich op het verhoor voor te bereiden. Na afwijzing van dat verzoek wilde het hof die beslissing niet heroverwegen.

Vanochtend werd bekend dat deze medegedetineerde een deal met justitie sloot in ruil voor zijn verklaringen. Telefoontaps van gesprekken tussen de medegedetineerde en zijn vrouw zouden daarop wijzen, aldus Van Boom. Hij vindt dat dit aanleiding vormt om de betrouwbaarheid van de getuige te betwijfelen.

Ron P. wordt verdacht van de moord op de Puttense Christel Ambrosius in januari 1994 en de moord op de Rijswijkse Anneke van der Stap in juli 2005. De Telegraaf meldde vanochtend dat de 35-jarige P. deze moorden en daarnaast nóg twee moorden zou hebben bekend aan zijn medegedetineerde.

    • Marije Willems