Opinie

    • Ik

De blauwe parkiet

Op een fraaie herfstdag wandelen wij door het Belmonte Arboretum in Wageningen. Met de zon in mijn gezicht geniet ik van het uitzicht over de Rijn. Verderop sta ik stil om een boom van dichterbij te bekijken. Uit mijn ooghoeken zie ik plotseling een lichtblauwe vogel op me afkomen. De vogel scheert over me heen,

Op een fraaie herfstdag wandelen wij door het Belmonte Arboretum in Wageningen.

Met de zon in mijn gezicht geniet ik van het uitzicht over de Rijn.

Verderop sta ik stil om een boom van dichterbij te bekijken.

Uit mijn ooghoeken zie ik plotseling een lichtblauwe vogel op me afkomen.

De vogel scheert over me heen, maakt een bocht en komt opnieuw mijn richting uit.

De vogel – een parkiet – vliegt rakelings langs. Ik kijk hem na en zie een stel naderen, dat getuige was van het voorval.

Ik kijk de man aan en vraag met een glimlach, quasi-streng: „Was dat uw vogel?”

Waarop de man antwoordt: „Nee, want dan was hij wel aangelijnd geweest.”

Simone Buissink

    • Ik