Waarom ‘Ierland’ vanmorgen trending is op Twitter

Ierland is in grote financiële problemenIerland is in grote financiële problemen

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, het onderwerp waar in Nederland het meest over wordt gesproken op de microblogsite Twitter. Vandaag: ‘Ierland’, waarvan gisteravond bekend werd dat er een Europees financieel crisisteam naartoe wordt gestuurd.

Er is financiële crisis in Ierland,  daarom gaat een team met leden van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de EU kijken hoe het land kan worden geholpen. Dat hebben de Europese ministers van Financiën, gisteravond bijeen in Brussel, besloten. Tegen de zin van Ierland, dat vindt dat ze al genoeg maatregelen hebben genomen tegen de crisis. Maar Herman van Rompuy, voorzitter van de raad van Europese regeringsleiders, denkt daar anders over. Gistermorgen nog zei hij dat de eurozone in een overlevingscrisis zit. Juist door het slechte financiële beleid van de lidstaten.

    • Ward Wijndelts