Uitgelicht

Film

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (Irvin Kershner, 1980, VS). Vervolg op Star Wars bleek deel V te zijn van een beoogde sage in negen episoden. Met Mark Hamill als Luke Skywalker, Harrison Ford als Han Solo en Carrie Fisher als prinses Leia. RTL7, 20.30-23.00u.

Sorstalanság/Fateless (Lajos Koltai, 2005, H/D/GB). De Hongaarse Nobelprijswinnaar Imre Kertész bewerkte zijn autobiografische roman (in het Nederlands Onbepaald door het lot) zelf tot scenario voor het regiedebuut van cameraman Koltai. IJselijk mooie beelden voeren de boventoon in traditioneel verhaal over veertienjarig Joods jochie dat in concentratiekampen belandt. Film beperkt zich tot esthetisch engagement met WO II.Canvas, 20.40-22.55u.

The Crossing Guard (Sean Penn, 1995, VS). Tweede regie van acteur Penn gaat net als The Indian Runner om de confrontatie tussen twee mannen. Anjelica Huston probeert ex-echtgenoot Jack Nicholson af te brengen van plan om bloedwraak te nemen op David Morse, die zes jaar eerder zijn dochter doodreed. Goed acteren kan een ongeloofwaardig en sentimenteel scenario niet redden. BBC 1, 0.25-2.10u.