PVV’ers Sharpe en De Mos in opspraak

Opnieuw zijn twee PVV-Kamerleden in opspraak geraakt. Volgens de GPD-bladen heeft PVV-Kamerlid James Sharpe een atleet met een spike in het gezicht gestoken. Gisteren werd al bekend dat Sharpe directeur was van een malafide datingsite. Daarnaast presenteert PVV-Kamerlid Richard de Mos zich als ‘voormalig schoolhoofd’, terwijl hij dat nooit is geweest, meldt de Volkskrant.

Sharpe, zelf ex-atleet, zou de toenmalige tienkampkampioen Robert de Wit met een spike in het gezicht hebben gestoken. Ook bedreigde hij een starter. De PVV’er werd eind jaren tachtig een half jaar geschorst, bevestigt een bron bij de atletiekbond KNAU tegenover de GPD.

De Mos geeft toe dat hij nooit schooldirecteur is geweest. De functie is inmiddels verwijderd uit zijn CV.

,,Maar als ik het ambieer, zou ik het kunnen zijn. Ik heb in Delft een tweejarige opleiding gedaan tot schoolleider in het primair onderwijs. Ik heb allerlei opdrachten moeten doen en met bloed, zweet en tranen al mijn diploma’s gehaald. Daar kunt u een kopie van krijgen. Vervolgens kwam ik bij de PVV,” aldus De Mos tegen de Volkskrant.

    • Marije Willems