Meer btw op kunst gaat door

De btw-verhoging van 6 naar 19 procent op kunstwerken en kaartjes voor voorstellingen gaat door. Regeringspartij VVD wilde wel met de oppositie kiezen voor een alternatieve bezuiniging, maar gedoogpartij PVV blokkeert dat. De VVD-fractie had eerder al aangekondigd de verhoging, die 90 miljoen euro moet opleveren, afhankelijk te maken van de opstelling van de PVV. Kamerlid Neppérus (VVD) en staatssecretaris Frans Weekers (VVD) voelden wel voor de voorstellen van de oppositie om alternatieve accijnsverhogingen te vinden. Maar volgens Weekers zijn de voorstellen van PvdA en D66 in strijd met de geest van het regeerakkoord. PvdA en D66 hebben harde kritiek geuit op de VVD. (NRC)

Lowlands doet bij een verhoging de kaarten dit jaar in de voorverkoop. Lees nrcnext.nl