Kort nieuws voorpagina

VVD houdt vast aan hogere btw kunst

Den Haag, 17 nov. De VVD houdt toch vast aan de door de PVV voorgestelde btw-verhoging op podiumkunsten en beeldende kunst van 6 naar 19 procent. Voor komende zaterdag staan demonstraties gepland van het kunstpubliek. De sector gaat maandag demonstreren. Pagina 11

Berlijn: aanslag dreigt in november

Berlijn, 17 nov. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken heeft gewaarschuwd voor de mogelijkheid van een aanslag eind november. Volgens minister De Maizière is er „reden tot zorg, maar geen reden voor hysterie”.

Zijlstra: vergoeding ontslag Dales terug

Rotterdam, 17 nov. Staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs, VVD) wil een deel van de ontslagvergoeding van Geert Dales, gewezen collegevoorzitter van de hogeschool INHolland, terugvorderen bij de instelling. Zijlstra vindt dat de vergoeding te hoog is. Pagina 5

Kritiek FIFA op kandidatuur WK

Rotterdam, 17 nov. Een inspectiecommissie van de wereldvoetbalbond FIFA is kritisch over de Nederlands-Belgische kandidatuur voor het WK van 2018. De kritiek richt zich vooral op de weigering van de Nederlandse en Belgische regeringen om akkoord te gaan met verregaande eisen van de wereldvoetbalbond, zoals vrijstelling van belastingen. Pagina 2

Cruijff zoekt steun oud-spelers Ajax

Rotterdam, 17 nov. Johan Cruijff heeft gisteren op trainingscomplex De Toekomst Lucky Ajax bezocht, de vereniging van oud-Ajacieden. Hij wilde oud-topvoetballers werven voor de ledenraad van de club. Pagina 13

Ruimtereizen KLM

Rotterdam, 17 nov. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft ingeschreven op de ruimtevluchten vanaf Curaçao die naar verwachting vanaf 2014 zullen beginnen. Een retourtje ruimte zou zo’n 70.000 euro kosten. Pagina 6