Kort nieuws Media

Van Geel (CDA) voorzitter omroep NTR

Hilversum, 17 nov. Oud-politicus Pieter van Geel (CDA) wordt in januari voorzitter van de Raad van Toezicht van de NTR. Dat heeft de omroep gisteren bekendgemaakt. De NTR ontstond dit jaar uit een fusie van de NPS, Teleac en de RVU. In het nieuwe jaar is de oprichting van de Stichting NTR officieel een feit en houden NPS, Teleac en RVU op te bestaan. Van Geel (59) was van 2002 tot 2006 staatssecretaris in de eerste drie kabinetten-Balkenende. (ANP)

Drie dj’s 3FM in Glazen Huis

Hilversum, 17 nov. De 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich eind dit jaar opsluiten in het Glazen Huis. Dit maakte 3FM gisteren bekend. De studio, waarin de dj’s continu radio en tv maken zonder te eten, staat dit jaar op de Markt in Eindhoven. Vanaf 18 december gaan de drie presentatoren zes dagen lang samen met het Rode Kruis geld inzamelen voor Afrikaanse kinderen met aids. Vorig jaar haalde 3FM ruim 7 miljoen euro op voor slachtoffers van malaria. (ANP)

MT Mediagroep neemt Sync.nl over

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 17 nov. De Amsterdamse uitgever MT MediaGroep, bekend van onder meer de tijdschriften Management Team en Sprout, neemt de website Sync.nl over. Dat is een online magazine over wetenschap, technologie en ondernemen. Sync.nl betaalt zijn auteurs op basis van het aantal pageviews dat een artikel trekt. De website is een initiatief van onder anderen Merien ten Houten, oprichter van Ilse Media.

Zes designprijzen voor NRC Media

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 17 nov. NRC Handelsblad, nrc.next en het voormalige kwartaalblad NRC Focus zijn zes keer onderscheiden door European Newspaper Awards. De krant kreeg onder meer een prijs voor de fotopagina’s met werk van Vincent Mentzel, die afgelopen zomer verschenen. Voor nrc.next werden coverproducties onderscheiden, waaronder een cover over ‘de zaak Joseph R.’, over misbruik in de Katholieke Kerk. Best vormgegeven krant van Europa werd het Deense Politiken.